Окраса вашого столу — закуски з сиром Dorblu

закуски
Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир.

Закуска з сиром Dorblu — безпрограшний варіант, коли потрібно швидко і смачно. Ми підготували два рецепти, які точно стануть вашими фаворитами. Обирайте: вершково-ніжний, помірно пікантний сир Dorblu у рулетику з манго та хамоном або на брускеті з карамелізованою грушею та креветкою. Або ще краще — два варіанти одразу!

Рулетики з сиром Dorblu, манго та хамоном

Інгредієнти:

  • 100 г хамону
  • 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
  • 1 стигле манго
  • рукола
  • бальзамічний соус

Спосіб приготування 

  1. Почистіть манго та наріжте невеликими скибками.
  2. Сир Dorblu наріжте невеликими скибками.
  3. Руколу помийте та підсушіть.
  4. Почергово викладіть на слайс хамону усі інгредієнти та закрутіть у рулетик. Для зручності можна скріпити шпажкою. Готову закуску полийте бальзамічним соусом — і вуаля!

Брускети з сиром Dorblu, карамелізованою грушею та креветкою

Інгредієнти:

  • 1 багет або чіабатта
  • 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
  • 30 г вершкового масла
  • 1 соковита груша
  • креветки (по 2 шт. на брускету)
  • рукола
  • 20 г цукру
  • оливкова олія
  • сіль та спеції за смаком

Спосіб приготування 

  1. На сухій сковороді підсмажте скибочки хліба з обох боків до золотистої скоринки, попередньо змастивши їх оливковою олією.
  2. Помийте грушу та наріжте тонкими скибками.
  3. На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, розмішайте до однорідної маси та помішуйте, поки він повністю не розчиниться. Викладіть грушу та карамелізуйте по декілька хвилин з кожного боку.
  4. Очищені креветки обсмажте на розігрітій олії, 4-5 хвилин з кожного боку. Додайте сіль та спеції за смаком.
  5. Сир Dorblu наріжте тонкими скибками.
  6. Почергово викладайте на хліб руколу, сир, грушу та креветки — вуаля, смакуйте та насолоджуйтеся!

Закуски з сиром Dorblu: рулетики з манго та хамоном + брускети з карамелізованою грушею та креветкою

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також
Легко, смачно і яскраво — салат з сиром Dorblu, куркою та виноградом
Легко, смачно і яскраво — салат з сиром Dorblu, куркою та виноградом
Гастрономічна досконалість — запечений лосось з соусом Dorblu
Гастрономічна досконалість — запечений лосось з соусом Dorblu

Аліна Пульвас
Попередній матеріал
Аліна Пульвас — про особистий бренд як ключову складову успіху
День матері
Наступний матеріал
День матері-2025: що подарувати, аби вона відчула себе особливою
Новини партнерів